Geschikte trampolinemaat

Er zijn trampolines in veel verschillende vormen en maten. Voordat je in een webshop of offlineshop een trampoline gaat kopen moet je goed nadenken over de vorm (rond, vierkant, rechthoekig enzovoorts) en het formaat of de afmeting van je springtoestel. Er zijn heel veel verschillende vormen en groottes (afmetingen) van trampolines. In de praktijk maakt het voor de veiligheid niet uit of een trampoline rond of rechthoekig is. Wij raden altijd wel aan om de grootst mogelijk maat trampoline te nemen die in je tuin past, want hoe groter de trampoline, hoe meer vreugd!

Ronde trampolines

Er zijn veel verschillende maten ronde trampolines. Gangbaar zijn de onderstaande maten die door de meest bekende en betere trampoline merken als Salta trampolines, Berg trampolines en Avyna trampolines worden aangeboden:

 • 180 cm
 • 244 cm
 • 251 cm
 • 270 cm
 • 305 cm
 • 330 cm
 • 366 cm
 • 396 cm
 • 427 cm

 

Je kind springt vrolijk rond op een grote ronde trampoline die je ook nog eens extra veilig kunt maken met een vangnet eromheen. Je loopt dan niet gelijk het risico dat je dierbare kinderen eraf vallen. De vorm wordt natuurlijk door veel factoren bepaald.

salta-black-trampoline-met-veiligheidsnet-366-cm-roze

Voor de vorm is je persoonlijke voorkeur vaak doorslaggevend. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet hoe je de trampoline wilt gebruiken en in welke ruimte hij komt te staan. Als je meerdere trampolines naast elkaar wilt plaatsen, dan is het handiger om voor rechthoekige trampolines te kiezen. Een rechthoekige trampoline heeft als voordeel dat deze strak in een hoek geplaatst kan worden, zodat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Bij een ronde trampoline heb je daarentegen geen hoeken(duh) wat als voordeel heeft dat het hele oppervlak van het springdoek benut kan worden. Bij rechthoekige trampolines worden de hoeken minder vaak gebruikt.

Wil je meer weten over ronde trampolines van hoge kwaliteit via een webshop met een hoge klanttevredenheid en goeie reviews, neem dan eens een kijkje op de speciale afdeling met ronde trampolines van trampolineplein.nl

Rechthoekige trampolines

Gaat je voorkeur uit naar een rechthoekige trampoline, dan zijn daar ook een aantal standaard maten welke door de grote merken als Salta trampolines, Avyna trampolines en Berg trampolines worden gevoerd. Hieronder een opsomming van veel voorkomende afmetingen van rechthoekige trampolines. Op www.trampoline-rechthoek.nl vind je veel informatie die je wellicht over de streep helpt om toch te kiezen voor een rechthoekige trampoline.

 • 215 x 175 cm
 • 300 x 210 cm
 • 380 x 255 cm
 • 410 x 270 cm

Met een kleine tuin kan zowel een rechthoekige trampoline als een ronde trampoline ideaal zijn, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Het ingraven van een trampoline wordt ook vaak gedaan als je een kleine tuin hebt, hierdoor is de trampoline minder massief aanwezig in de tuin. Verderop meer informatie over het ingraven van je favoriete trampoline.

trampoline Avyna Pro line 23 Rechthoek 300x225cm groen

Om een rechthoekige trampoline aan te schaffen en zeker te zijn van een kwalitatief goede webshop die garanties biedt en over de benodigde kwaliteitskeurmerken en reviews beschikt surf je naar bol.com/trampolines. En als thuiswinkel waarborg gecertificeerde webshop weet je dat het met de kwaliteit en betrouwbaarheid wel goed zit.

Ook kun je vaak nog de kleur van de rand om de trampoline kiezen. Meestal is er keuze uit verschillende kleuren; groen, antraciet en roze zijn momenteel veruit de populairste kleuren.

Afdrukken E-mail